About

M-am nascut in luna februarie 1977, la poalele Cetatii Neamtului, in orasul Targu Neamt, din parintii Constantin, in prezent preot la Parohia ”Buna Vestire”, cartier Sarata, Piatra-Neamt, judetul Neamt, si Aneta, asistent medical.

Pana in iunie 1987, am fost crescut si educat in spirit crestin de catre bunicii Alexandru si Ana, in satul Tarpesti, comuna Petricani, unde am absolvit cursurile primare.

In luna august, acelasi an, parintii s-au mutat in orasul Piatra-Neamt, iar eu mi-am continuat cursurile gimnaziale la Scoala Generala Nr. 2 clasele I–VIII, din localitate.

In iulie 1991, am participat la concursul de admitere la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Mitropolitul Dosoftei” Suceava unde am fost declarat admis, absolvindu-l in iunie 1996.

In septembrie 1997, am fost declarat admis la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii din Craiova, sectia Pastorala. Am absolvit in iunie 2001, cand am sustinut si examenul de licenta, titlul lucrarii de diploma fiind: “Chipul preotului in opera Sfantului Ioan Gura de Aur”, sub indrumarea P.C. Sale Preot Conf. Dr. Gheorghe Zamfir.

Dupa ce am luat binecuvantarea de la I.P.S Sa Teofan Savu, Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei, cat si cea a parintilor, in luna aprilie 2001, m-am casatorit cu domnisoara Vieru T. Vasílica Simona, pe care am cunoscut-o in vara anului 2000, studenta in acel moment la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

In octombrie 2001, am fost admis la cursurile de Masterat in Teologie, sectia Doctrina si Cultura, din cadrul Facultatii de Teologie Craiova, pe care le-am absolvit in iunie 2002, avand ca lucrare de dizertatie “Cartile Sfinte in crestinism si islamism”, sub indrumarea P.C. Sale Parinte Decan Conf. Dr. Stefan Resceanu.

La 1 noiembrie 2001, in urma concursului, pentru ocuparea postului vacant de preot de la Spitalul de Urgenta Craiova, sustinut la Mitropolia Olteniei, cu binecuvantarea I.P.S. Sale  Parinte Mitropolit Teofan Savu, am fost numit preot pe seama Paraclisului “Sfantul Evanghelist Luca” din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Protopopiatul Craiova, judetul Dolj.

Am fost hirotonit diacon in data de 8 noiembrie 2001, la sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, la Biserica Unitatii de Jandarmerie Craiova de catre I.P.S. Sa Mitropolit Teofan Savu, iar preot la data de 10 noiembrie, acelasi an, de P.S. Sa Parinte Episcop Nicodim Gorjeanul, Episcop al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

Incepand cu data de 21 iunie 2002, dupa obtinerea statutului juridic, am demarat actiunea de construire a Paraclisului “Sfantul Evanghelist Luca”, actiune ce s-a incheiat prin sfintirea acestuia de catre I.P.S. Sa Mitropolit Teofan Savu, in data de 14 februarie 2003, neexistand pana in acel moment un locas de rugaciune in unitatea spitaliceasca.

In plan familial, sotia, dupa casatorie, s-a transferat la Universitatea din Craiova, pentru a-si continua studiile de drept,  iar tot atunci, incepand cu luna octombrie a fost admisa la Facultatea de Teologie Ortodoxa, sectia Limba Romana. Facultatea de Drept a absolvit-o in iunie 2004, iar Facultatea de Teologie a absolvit-o in iunie 2005.

In 2004, sotia a castigat la “Loteria Vizelor 2005” pentru USA, pe data de 17 mai 2005 am obtinut viza de emigrare la Ambasada USA de la Bucuresti, iar in noiembrie am ajuns la Vatra Romaneasca din Detroit, Michigan.

Cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parintelui nostru Nathaniel (Popp), mi-am continuat activitatea de slujire misionar-pastorala in ogorul Domnului la Misiunea Ortodoxa Romana “Inaltarea Sfintei Cruci”, San Diego, Protopopiatul Coastei Pacifice (Pacific Deanery) din cadrul Episcopiei Ortodoxe Romane din America, iar din luna iulie 2010 am fost numit preot la Biserica Ortodoxa Romana “Sfanta Treime” Los Angeles, CA.

De asemenea, impreuna cu d-na preoteasa, incepand din anul 2007, suntem parte integranta din marea famile UC San Diego.

Preot Constantin Iustin Capsa