Royal Family

Pe data de 27 martie 2008, Alteta Sa Regala Principesa Margareta si Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei au vizitat orasul San Diego. Impreuna cu delegatia oficiala a Consulatului Roman din Los Angeles, condusa de catre Domnul Consul General Catalin Ghenea, distinsii oaspeti au poposit pentru inceput in mijlocul credinciosilor de la Biserica. In continuare va prezentam gandurile exprimate de catre Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei despre vizita in orasul nostru.

San Diego este unul dintre marile orase ale statului California si un centru important al mediului de afaceri. Este, de asemenea, un loc binecuvantat cu o vreme exceptionala, tot timpul anului. Cu cei 1,25 milioane de locuitori rezidenti în San Diego, orasul este al saptea ca populatie din SUA si al doilea din statul California, dupa Los Angeles. Media de varsta este de 32 de ani si numai 10% dintre locuitori au peste 65 de ani. Dintre tinerii orasului, o treime au cel putin o diploma universitara. Orasul are 96% dintre locuitori angajati, iar media veniturilor pe familie este de 40.000 $ pe an. Orasul are industrie usoara, industrie militara, turism si agricultura. De asemenea, telecomunicatiile, software si biotehnologia se afla într-o continua crestere în oras.

De asemenea, San Diego are o comunitate romaneasca mica, dar bine constituita si cu o viata spirituala si religioasa remarcabile. Prima întalnire a avut loc la biserica ortodoxa a comunitatii romanesti din San Diego. Parintele Iustin Capsa, împreuna cu sotia sa si cu un grup de romani inimosi, ne-a facut o primire frumoasa, cu paine si sare. Am luat parte la o mica slujba, apoi am stat de vorba cu enoriasii, cu preotul si cu restul invitatilor. Am aflat despre preocuparile lor, despre istoria comunitatii, despre viata lor religioasa si despre proiectele lor de viitor.

Am fost invitati la pranz de Frank Potenziani, presedinte al MN Trust, o veche cunostinta din Londra, care este un admirator neconditionat al Fundatiei Principesa Margareta si a muncii mele de Reprezentant Special al Guvernului. Dl Potenziani a invitat, la întalnirea cu noi, o serie de tineri oameni de afaceri din San Diego. Dl Potenziani si ceilalti participanti la întalnire au fost foarte interesati sa afle despre realitatea romaneasca de astazi, despre invatamant, economie, finante, infrastructura si cultura.

Vizita la San Diego s-a încheiat cu întalnirea cu primarul orasului, Domnul Jerry Sanders. Foarte jovial si competent, dl Sanders ne-a vorbit despre proiectele de viitor ale orasului, iar noi l-am informat în legatura cu perspectivele economice ale Romaniei, sugerandu-i ca, în viitor, sa se orienteze spre o colaborare directa între San Diego si un oras din Romania. Domnul Sanders a oferit Principesei Margareta si mie cheia orasului San Diego.

Am avut sansa unei plimbari de o ora pe bulevardul principal al orasului, care duce catre ocean. Vremea este în continuare extraordinar de frumoasa, cu caldura, un soare stralucitor si o adiere care face atmosfera placuta. SURSA